For 10.gang i træk har jeg deltaget i denne konference arrangeret af ITF ( International Tennis Federation ). I års udgave foregik i Bangkok. Interessant nok for mig,  vendte jeg tilbage til Bangkok 18 års efter min første konference i 2001. På det tidspunkt var jeg cheftræner i Skovshoved Tennisklub. 

I løbet af de sidste 18 år har fokus i undervisningen ved konferencen, ændret sig fra udvikling af højpræstation spillere, til træning for helt alm. klub medlemmer, minitennis og nu for første gang microtennis. ( tennis for børn fra 3 til 6 år ).

I år mødte lidt over 600 coaches fra 113 lande, for at hente inspiration i meget varierede emner. Mental træning for børn er i den grad kommet i fokus. Brug af kampstatistik bestemmer nu hvilke kampsituationer eller slag der skal bruges mere tid på ved træning. Craig O’Shannessy, som trænede Djokovic frem til sejren ved US Open i 2018, kunne fortælle os hvordan team Djokovic har ændret deres daglig træning baseret på statistik.  

Der møder flere og flere danske trænere op til disse konferencer, som foregår hvert andet år rundt omkring i hele verden.

Til min første konference var vi tre danskere: Legenden Carl Edward Hedelund, som bl.a. var Davis Cup spiller og senere coach, Alan Rasmussen – en anden legende som har været verdensmester i single og double for veteraner og mig.

I år var vi seks danskere. Det var en fornøjelse igen at hilse på Jens Anker, sportschef for DTF og Fed Cup træner. Adam Blicher, som holdt foredrag i vores klub i september, Lucas Hjort, sportschef i Holte. Et par nye ansigter fik jeg lov til at hilse på og lære lidt at kende: Søren Bäcklund, Tennischef i Dragør og Jacob Holst, sportschef i Lyngby Tennisklub.

Nu skal jeg organisere meget af den information jeg fik og dele med vores trænerteam i Hjortekær . Træningen i huset  bliver endnu bedre og sjovere. Vi holder trænermøde d. 13/11. 

Jeg vil gerne takke klubbens bestyrelse mange gange, fordi de bakker mig op, når jeg rejser hvert andet år og får ny inspiration.

Roberto Rangel