Mandag forventer Dansk Tennis Forbund, at DIF kommer med en ny anbefaling for udendørs idrætter uden kropskontakt. Hvis det sker, vil klubber kunne få råd og materialer til en sikker åbning af deres faciliteter.

Kære DTF-klub

Jeg vil gerne lægge for med at slå én ting fast: Udendørssæsonen er ikke i fare. Vi kommer til at spille tennis og padel på klubbernes udendørs baner.

Vi ved, at Danmarks Idrætsforbund på mandag vil komme med en ny anbefaling angående udendørs idrætter uden kropskontakt. Vi har indikationer på, at det vil være en rigtig positiv melding for dansk tennis.

I den seneste tid har vi dagligt modtaget et væld af henvendelser fra klubber og spillere, der tripper for at komme i gang. Ikke mindst efter statsminister Mette Frederiksen annoncerede en langsom genåbning af det danske samfund.

De henvendelser er bestemt ikke faldet for døve øren. Vi er selv først og fremmest tennisspillere, der savner at dyrke vores smukke sport.

Alligevel har vi støttet op om DIF’s anbefaling om at lukke ned for alle udendørs idrætsaktiviteter. Det gjorde vi i første omgang ud fra et forsigtighedsprincip og for at tage medansvar for bestræbelserne for at inddæmme og forsinke corona-smitten.

Når vi fortsat gerne vil følges med DIF – og dermed beder jer i klubberne om at vente til på mandag – så er det, fordi vi gerne vil stå på det bredest mulige fundament, når vi åbner op.

Vi kan sikre ensartede anbefalinger for alle foreninger. Vi giver de klubber, som ligger i kommuner, hvor alle idrætsanlæg er lukket ned, de bedste forudsætninger for at få kommunen til at åbne op. Og forhåbentlig kan DIF også sikre, at myndighederne er med på, at det er en god ide, at åbne op for udendørs foreningsidræt uden kropskontakt.

På mandag, når vi kan være mere konkrete, så er vi klar. Det har vi faktisk været i et stykke tid.

DTF har udarbejdet gode råd, så I nemt kan komme i gang på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, samtidig med at I åbner op for mest mulig banekapacitet.

Der er plakater klar, som I kan printe og hænge op ved klubbens baner, så alle medlemmer ved, hvordan man agerer på tennisbanen i coronavirussens skygge. Og sekretariatet sidder klar ved telefonerne og mailen for at hjælpe med tvivlsspørgsmål.

Både sekretariatet og bestyrelsen har arbejdet på højtryk for på forsvarlig vis at kunne åbne for landets baner.

Vi glæder os til at kunne åbne op. Vi glæder os til at spille tennis og padel.

Sportslige hilsner
Henrik Thorsøe Pedersen, formand for Dansk Tennis Forbund