Hvad sker der, når 11 friske motionsspillere fra Hjortekær tennisklub tager med Roberto på en tennisrejse til Kroatien?

Udbyttet er først og fremmest en tennismæssig dannelse

Ikke blot de klassiske slag, (forhånd, baghånd, smash, serv og flugtning) men også ting som hvordan man vander en tennisbane korrekt, hvordan opvarmning kan foregå legende eksempelvis med en ”surf”, hvordan man tester banen med ”glid” og hvordan man korrekt konstaterer, om en bold er ”out”.

Roberto giver elegant og personlig instruktion med metaforer og med et glimt i øjet. Glimtet forsvinder dog lidt, når det bliver synligt, at ikke alle har forstået det med at holde rigtigt på ketcheren, hvis serven skal udføres med ”slice”.

Udbyttet er kulturel dannelse

Hvordan ser der ud i Kroatien, hvordan smager den lokale mad og deres lokale øl. Hvordan fungerer et tenniscenter i Kroatien. På turen mellem hotellet og tenniscentret er der rig mulighed for at studere strandpromenaden med dens plante- og fugleliv og de lokale borgere, der bruger promenaden til at motionere og skolebørn, der afvikler deres idrætstimer her.

Byen Makarska, som vi boede i, var ved at gøre klar til en ny turistsæson, det var ganske sjovt at overvære denne Torneroseopvågning.

Selve Tenniscentret er hyggeligt med venligt personale, og der er dejlig udsigt over Bugten i Adriaterhavet.

 

Udbyttet er også social dannelse.

Med en lille gruppe på 11 spillere er der lagt op til en del socialt fællesskab. Man kan finde sig en badeven, en cykelven, en ven til at følges med til hotellets tilbud om yoga og vandaerobic. Men man kan også være så heldig at få hotellets eventmager, Karina, for sig selv.

Som i alle andre sammenhæng kræver det sociale kompetencer at være sammen i en lille flok, til gengæld styrkes de sociale kompetencer i de mange forskellige kontekster. Eksempelvis når alle skal høres, og når der skal tages fælles beslutninger om småt og stort. Hvor og hvornår skal frokosten afholdes, eller hvad skal der ske på fridagen.

 

En fridag efter eget valg

På denne tur kørte én gruppe i en lejet bil til den gamle by Mostar, som ligger i Bosnien. En anden gruppe fik rystet indvoldene grundigt sammen på en sejltur rundt mellem de små nærliggende øer, som foregik i en ganske lille speedbåd i nogle tårnhøje bølger.

Jeg vil som et nyt medlem i Hjortekær Tennisklub se tilbage på en fed uge med en træner, der er superprofessionel. Roberto er opdateret, da han altid deltager i de afholdte Verdenskonferencer i tennis.

Robertos humor og livsgejst smitter. Men alle deltagere var i øvrigt meget nysgerrige og åbne for at bidrage positivt til en vellykket tennistur.

Samtlige spillere burde nu være velrustede til den kommende sæson på grus, måske bortset fra ”a Slice Serve”.

Deltagere på turen: Ulla, Kristin, Karen, Hanne, Boris, Christian, Frank, Kim, Flemming, Tvetan og Anne (skriver)

Fotos: Roberto, Karen og Anne