På Statsministerens pressemøde den 29. december blev nedenstående restriktioner gældende fra den 9. december 2020 forlænget til og med 17. januar 2021:

  • Fra onsdag den 9. december 2020 til og med 17 januar 2021 lukkes der for offentligheden (herunder foreninger) for adgangen til kommunale indendørs faciliteter, såsom idrætsanlæg, skoler, klubhuse, spillesteder osv. Det betyder, at der ikke kan afvikles foreningsaktiviteter, møder osv. i kommunale lokaler. Den eneste undtagelse er professionel idræt, og her følges Danmarks Idrætsforbunds definition.
  • Udendørs foreningsaktiviteter kan afvikles med max. 10 personer i en gruppe. Det gælder for både børn og voksne. Grupperne kan ikke blandes, og fx kan en træner ikke gå fra gruppe til gruppe. Der kan fortsat afholdes udendørs idrætsarrangementer med op til 500 personer til stede.

Endvidere er forsamlingsforbuddet med max. 10 personer gældende for alle aldersgrupper, både over og under 21 år, forlænget til foreløbig den 17. januar 2021.

Foreningsportalen
Alle reservationer i Foreningsportalen på indendørs faciliteter og lokaler fra 9. december 2020 til og med 17. januar 2021 er hermed annulleret, men rent teknisk modtager I ikke en aflysning fra Foreningsportalen. Rent teknisk vil man fortsat kunne forespørge på lokaler til og med 17. januar 2020, men eventuelle forespørgsler vil blive afvist.

Udendørs aktiviteter på idrætsanlæg
Hvis din forening er på et idrætsanlæg, hvor det er muligt at fortsætte udendørs aktiviteten, skal du være opmærksom på, at der ikke vil være adgang til rekvisitter, hvortil I ikke selv har adgang/kan låse op.

Særligt til foreninger med ansatte (ikke trænere)
Hvis din forening har en eller flere ansatte, fx administrative i et kontor, eller praktiske/tekniske medarbejdere, er det bestyrelsen, der vurderer, om medarbejdernes opgaver kan betragtes som ”kritiske funktioner”, der ikke kan håndteres hjemmefra eller udskydes.

Vi skal alle fortsat være med til at passe på hinanden. Derfor foreslår vi, at bestyrelserne vurderer, om man skal fortsætte en udendørs aktivitet, selvom det er muligt, eller om man aflyser frem til 18. januar 2021.

Til sidst vil vi henstille til, at I følger sundhedsmyndighedernes og forbundenes retningslinjer og anbefalinger, og de nye tiltag er beskrevet i vedhæftede fil.

På Kulturministeriets hjemmeside kan man måske få svar på eventuelle spørgsmål. Vær opmærksom på, at siden løbende opdateres med de nyeste tiltag. Link til siden er her: https://kum.dk/aktuelt/covid-19/kulturlivet-under-covid-19