INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER

Velkommen til Hjortekær Tennisklub.
Tak fordi du har meldt dig ind i vores klub. Du har sikkert allerede læst det meste om klubben på hjemmesiden.

Hvis du har spillet tennis i andre klubber tidligere, er der sikkert noget af det følgende, som du ved i forvejen. Du kan anse det som repetition, men for nye tennisspiller vil der være lidt nyt i disse retningslinjer.

Tennis er en gentlemansport, dvs. man taler pænt til hinanden, man giver hånd til dem man har spillet med og takker for spil /kamp. Under spillet forsøger man at undgå at genere dem på andre baner, og hvis ens bold kommer ind på andre baner, anmoder man høfligt om bolden med udtrykket ”vi har en bold ved lejlighed på jeres bane”. Når spillerne på den anden bane har lejlighed hertil (f.eks. ved spilstop på deres bane), returnerer de bolden til jeres bane – man henter den ikke selv!

Når ens time nærmer sig sin afslutning og dem der har banen timen efter høfligt, og max. 5 min før den nye time starter, har meldt deres ankomst, afslutter man spillet for at istandsætte banen – mere herom under ”banevedligeholdelse” nedenfor. Når man er tilskuer, blander man sig ikke i spillet. Det er god skik at klappe af gode slag – det er dårlig skik at klappe ad fejl. Specielt ved turneringer er det god skik at klappe af begge deltagere i en kamp.

I Hjortekær vil vi gerne have, at medlemmerne bliver ”hængende” efter de har spillet for at hilse på de andre medlemmer, opdyrke netværket og skabe et fællesskab i klubben (”klubånd”). Mange medlemmer har fundet nye makkerskaber på den konto, og i tillæg er det en fordel at spille med og mod mange forskellige personer for at udvikle sit tennisspil. Det medfører også, at klubben bliver mere en klub og et fællesskab end, at man ”bare” spiller tennis, inden man hurtigt er videre til næste gøremål.

Fællesskabet og klubånden forsøges også styrket ved forskellige sociale arrangementer såsom ”hygind”, hvor alle seniorspillere i klubben er velkomne uanset spillestyrke. Ligesom klubben tilbyder seniortræning i fællesskab med andre på samme niveau. For juniorerne har vi juniortræning, juniorhold og forskellige sociale arrangementer. Se mere om disse aktiviteter på hjemmesiden, eller kontakt cheftræneren eller et medlem af bestyrelsen.

Klubbens bestyrelse har, med opbakning fra medlemmerne, satset på at lave Hjortekær Tennisklub til en klub for de fleste og ikke for super-eliten. På trods heraf er tennis i udgangspunktet en konkurrencesport med vindere og tabere. Deltager man med på et af klubbens mange hold, som spiller i forskellige kategorier, kan man godt være med til at være blandt vinderne, selvom ens egen kamp blev tabt – det giver en god balance imellem det sociale og konkurrenceelementet i tennis. Tal med en af holdkaptajnerne og/eller cheftræneren for at høre om på hvilket niveau du passer ind.

Klubben har også sin egen klubturnering (klubmesterskaber) hvor man kan afprøve sit eget niveau ift. alle andre spiller i klubben. Den afholdes hver sommer/efterår. Du kan læse mere herom på hjemmesiden og via opslag i klubhuset.

For vejledning til  at reservere bane kan du trykke her

Velkommen, med venlig hilsen

Bestyrelsen

BANEPLEJE

Vores baner er legendariske og nogle af de bedste i Danmark, hvilket gerne skal fortsætte og derfor værner vi om banerne efter følgende simple retningslinjer:

Efter spil
Hver spilletime afsluttes med 5 minutters banepleje hvor huller i banen repareres og hele banen fejes med kost eller net som forefindes på banen – dvs. helt ud til hegnet i begge sider og bagved baglinjen. Linjerne fejes efterfølgende med linjekoste, som ligeledes findes på hver bane. Fejning af bane er vigtigt, ikke kun for de umiddelbare spillebetingelser, men også for at banen ikke forringes på sigt – se nedenfor omkring ”hvorfor banepleje”.

Før spil
Banen vandes, hvis gruset er tørt – banen skal være let fugtig og ”mørkerød”. Hele banen vandes og ikke kun indenfor linjerne og bag baglinjen. Vanding af banen er vigtigt, ikke kun for de umiddelbare spillebetingelser, men i særdeleshed for at banen ikke forringes på sigt – se nedenfor omkring ”hvorfor banepleje”.

Tennissko
Der skal benyttes tennissko ved spil på banerne. Det er ikke tilladt at bruge løbesko, træsko eller andet fodtøj på banerne, da banerne tager skade heraf (i tillæg er risikoen for ankelskader etc. af den enkelte spiller kraftigt forhøjet ved brug af f.eks. løbesko til tennisspil).

Hvorfor banepleje af grusbaner?
Grusbaner består af relativt kompakt/pakket grus og ler, med et tyndt lag løst grus på toppen.

Banerne skal fejes for at udjævne små ujævnheder i underlaget som ellers, over tid, giver baner hvor bolden hopper skævt. Banerne skal fejes helt ud til hegnet da gruset ellers med tiden, vil samles i siderne med det resultat, at spillefladen mister det løse lag grus – igen med dårligere spilleegenskaber som et resultat.

Banerne skal vandes/holdes fugtige, da det giver de korrekte (og bedste) spilleegenskaber. Men endnu vigtigere, banerne skal vandes, da det løse lag grus ellers vil forsvinde fra spillefladen. Resultat heraf er stenhårde baner uden et løst lagt grus – igen med dårlige spilleegenskaber som resultat. Ydermere kan man ikke ”bare” smide et nyt tyndt lag løst grus, på baner der har været udsat for ovenstående, da de så bliver særdeles glatte (det løse lag grus binder ikke med underlaget, men bliver som små kuler på et fast underlag). Det kræver et større arbejde for banemanden at genskabe de korrekte spilleegenskaber på udtørrede baner og dermed ekstra omkostninger for klubben.

Har du spørgsmål til ovenstående elle andre spørgsmål omkring klubben, eller det at spille tennis i Hjortekær Tennisklub så kontakt endelig et medlem af bestyrelsen, som vil være behjælpelige med at besvare dine spørgsmål.

Endnu engang velkommen!

Bestyrelsen